Vier alligators gedood; nog geen spoor van kleuter

Gepubliceerd op 15 juni 2016 om 19:04

ORLANDO - De autoriteiten in Florida hebben vier alligators uit het meer waar dinsdagavond een 2-jarig kind werd gegrepen, gedood en onderzocht. Van het kind is echter nog geen spoor gevonden.

Arena-17.png

Het jongetje, wiens naam niet bekend is gemaakt, werd dinsdagavond door een alligator het water in gesleurd toen hij aan het spelen was op een strand bij Disney World in Orlando. De vader van het kind probeerde zijn zoontje uit de kaken van het beest te bevrijden, maar dat mislukte.

„De vader heeft zijn best gedaan,” aldus Jeff Williamson van de lokale politie bij een persconferentie. „Hij probeerde het kind te redden, maar het mocht niet baten.” De vader liep enkele lichte verwondingen op aan zijn arm.

Ook een badmeester die op het strand werkzaam was kon het kind niet meer bereiken. „Hij was te ver weg, en de alligator zwom met het kind weg.”

Met meer dan zestig reddingswerkers wordt met behulp van sonar, helikopters en duikers naar het jongetje gezocht. De sheriff hoopt bij daglicht meer succes te hebben. „We blijven zoeken totdat we iets gevonden hebben,” liet hij weten.

Een woordvoerster van Walt Disney World Resort liet weten dat iedereen aangeslagen was door het tragische incident. „Onze gedachten zijn bij de familie en we staan ze bij waar dat kan.”

Door redactie Telegraaf: Foto: AP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.