’Aanslag tijdens EK-duel België’

Gepubliceerd op 18 juni 2016 om 11:47

BRUSSEL - Brussel is mogelijk ontsnapt aan een nieuwe aanslag. De Belgische politie pakte in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 terreurverdachten op en zegt over ’concrete aanwijzingen’ te beschikken dat een nieuwe terreurdaad aanstaande was.

Naamloos-1784.pngDe verdachten wilden dit weekeinde toeslaan in Brussel, mogelijk tijdens de EK-wedstrijd die het Belgische voetbalelftal zaterdagmiddag (15.00 uur) speelt in Bordeaux, meldt de Vlaamse zender VTM op gezag van ingewijden. Het merendeel van de verdachten is aangehouden in Brussel en omgeving.

De politie hield enkele van de verdachten volgens de Waalse omroep RTBF al een paar dagen in de gaten. Ze zouden deel hebben uitgemaakt van een terreurcel die aanslagen voorbereidde en over de middelen beschikte om die uit te voeren. De politie deed op een veertigtal plaatsen huiszoeking. Wapens of explosieven zijn niet gevonden.

Kennissen El Bakraoui

Er zou geen directe link zijn met de aanslagen van 22 maart in Brussel. Onder de verdachten zitten wel kennissen van terroristen Mohammed Abrini en de broers El Bakraoui.

De arrestaties zouden niets te maken hebben met de dreiging van een aanslag op vier kopstukken van de Belgische regering.

Door redactie Telegraaf: Foto: Telegraaf

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.