'Psycholoog doodrijder jongetje (4) maakte inschattingsfout'

Gepubliceerd op 22 juni 2016 om 09:30

De psycholoog die vrijdagochtend onder bedreiging zijn autosleutels moest afstaan aan Rémon W. in Doetinchem heeft een inschattingsfout gemaakt. Dat zegt een woordvoerder van het kenniscentrum voor forensische psychiatrie en psychologie, het NIFP.

De psycholoog ging in zijn eentje op bezoek bij W. in diens flatwoning in Doetinchem. "De rapporteur (psycholoog, NO) maakt de inschatting of het nodig is het gesprek te laten plaatsvinden in een beveiligde setting, zoals een rechtbank of een kantoor van de reclassering", zegt de woordvoerder.

De psycholoog vond dat dus kennelijk niet nodig. W. ging er met de auto van de deskundige vandoor, waarna hij bij Zelhem frontaal op een auto botste. Daarbij kwam een vierjarige kleuter om het leven.

Ongebruikelijk
Het is niet gebruikelijk dat forensische psychologen en psychiaters worden begeleid. "Rapporteurs bezoeken de te onderzoeken persoon in de regel alleen." De politie wordt niet ingelicht dat er een gesprek plaatsvindt.

Overigens vinden dit soort gesprekken meestal plaats in een justitiële inrichting, omdat de verdachte nog vastzit. Voor zover bekend hebben zich niet eerder incidenten zoals met W. voorgedaan, zegt de NIFP-woordvoerster.

Door Redactie AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.