9 jaar geëist tegen lid Satudarah voor schietpartij

Gepubliceerd op 22 juni 2016 om 13:45

Tegen Satudarah-lid Michel G. uit Helmond is negen jaar celstraf geëist voor zijn aandeel in de geruchtmakende schietpartij in Eindhoven. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) opende G. het vuurgevecht.

Tegen William D., die nog op de vlucht is, werd vier jaar celstraf geëist. Hij heeft niet geschoten, maar had wel wapens binnen liggen en wordt ook verdacht van een overval in Tilburg. Vorige week werd tegen drie anderen acht jaar geëist.

Nog altijd is niet precies duidelijk waarom in oktober 2014 ruzie ontstond in de Medoclaan in Eindhoven. Duidelijk is wel dat Eindhovenaar David met leden van No Surrender bij de woning stond te praten met bewoner William D. en diens vriend Michel G.. Toen deze terug naar binnen wilden, kwamen leden van No Surrender achter hen aan en na een korte worsteling werd over en weer geschoten.

Zelfverdediging

Volgens de No Surrendermannen heeft G. zijn pistool op het hoofd van een man gezet en tweemaal geschoten. Even later werd David op korte afstand in zijn rug geraakt. G. zegt dat hij pas is gaan schieten nadat anderen het vuur openden.

Advocaat Marcel Heuvelmans denkt dat zijn cliënt weinig te verwijten valt: hij heeft zichzelf alleen verdedigd. Wat betreft de eerste schoten op de No Surrenderleden geeft de officier van justitie hem gelijk, maar de schoten in de rug van de ongewapende David waren volgens het OM duidelijk geen zelfverdediging.

Door Redactie AD Foto: Screenshot Bureau Brabant

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.