Turkije ’te veilig’ om gratis te annuleren

Gepubliceerd op 1 juli 2016 om 09:29

Badplaatsen krijgen geen negatief reisadvies


In Antalya gaat het vakantieleven gewoon door.

AMSTERDAM - Bange toeristen kunnen hun strandvakantie in Turkije deze zomer niet gratis annuleren of omboeken. Daar komen op de reisbureaus veel vragen over na de dodelijke aanslag op de luchthaven van Istanbul dinsdag.

„Er geldt in de Turkse badplaatsen geen negatief reisadvies, dus is er geen reden om daar geen vakantie te vieren”, zeiden grote touroperators als TUI, Neckermann en Corendon gisteravond tegenover De Telegraaf.

Reisvoorwaarden

Dat betekent volgens hen dat mensen die nu toch niet meer naar Turkije durven, de volle annuleringskosten moeten betalen, zoals dat is geregeld in de ANVR-reisvoorwaarden. Die kunnen vlak voor vertrek oplopen tot 90% van de reissom.

Angst wordt ook niet gedekt door de annuleringsverzekering, tenzij het om een duurdere ’allrisk verzekering’ gaat. Alleen voor vliegreizen met eindbestemming Istanbul zijn ANVR-reisorganisaties en vliegmaatschappijen soepeler. Zo biedt KLM passagiers de mogelijkheid het ticket tot 12 juli kosteloos om te boeken.

„De populaire badplaats Antalya, waar de meeste Nederlanders heen gaan in Turkije, ligt bijna duizend kilometer van Istanbul. Daar is niks aan de hand. Terroristische aanslagen kunnen net zo goed ergens anders in Europa plaatsvinden”, stelt Corendon-topman Steven van der Heijden.

Nieuwe boekingen

Volgens hem komen er na de aanslag drie dagen geleden ook nog genoeg nieuwe boekingen voor de Turkse strandresorts bij. „Die zijn door de achterlopende cijfers extra goedkoop en er is ook in het hoogseizoen nog genoeg plaats.”

By editorial Telegraph/ Photo: Hollandse Hoogte

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.