Familie vermoorde Jennefer (10): Traceren van telefoon had haar leven kunnen redden

Gepubliceerd op 5 juli 2016 om 11:43

De 10-jarige Jennefer werd in 2011 als vermist opgegeven. Ze had een telefoon bij zich, maar de politie heeft niet geprobeerd die te traceren. Twee dagen later werd ze gevonden in het huis van een familielid. Ze bleek vermoord.

naamloos-1972.png

Misbruikt en gedood
​Jennefer verdween in oktober 2011 toen ze aan het spelen was met de twee jonge kinderen van haar ex-zwager Anthony K. Pas anderhalf etmaal na haar vermissing viel de recherche zijn woning binnen. De man bleek het meisje te hebben misbruikt en gedood.

Manuel: "De politie heeft haar gevonden in de slaapbank. Ze was daar weggemoffeld. De dader lag bovenop haar te slapen. Te bizar."

De familie van Jennifer leeft nog altijd met het idee dat de politie niet al het mogelijke heeft gedaan om het meisje te redden. Manuel: "Waren ze maar direct de woning binnen gegaan en hadden ze maar direct actie ondernomen."

'Alles is geoorloofd'
Ook het traceren van Jennefers telefoon had kunnen helpen, denkt Manuel. De familie had gemeld dat ze die bij zich had. "Het kan het verschil maken tussen leven en dood. Ze zeggen altijd: de eerste 24 uur naar de vermissing zijn zó belangrijk. Als je dan nog deze extra optie hebt, kun je veel sneller reageren. De politie kan ook veel gerichter gaan zoeken."

Dat iemands privacy dan misschien in het geding is, vindt hij van ondergeschikt belang. "Het zijn vaak kinderen die vermist raken. Die moet je kunnen beschermen. Als dit een van de mogelijkheden is om een kind te kunnen redden, dan is in mijn ogen alles geoorloofd."

Anthony K. is in 2013 veroordeeld tot 20 jaar cel voor het misbruiken en doden van Jennefer. De familie van het meisje heeft een moeilijke tijd achter de rug. Het gaat inmiddels beter, zegt Manuel. "Maar helemaal top zal het nooit meer worden. Het gemis van Jennefer zal altijd blijven."

Door Redactie RTL Nieuws: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.