Oud-leider van No Surrender Klaas Otto aangehouden in cel

Gepubliceerd op 9 juli 2016 om 09:59

Klaas Otto, voormalig leider van motorclub No Surrender, is vrijdagvanavond in zijn cel opnieuw aangehouden

Otto

Justitie zegt dat het gaat om een nieuw strafbaar feit. Hij zit in beperking en mag alleen met zijn advocaat praten. Daarom is niet bekendgemaakt waarom hij is aangehouden.

Eerder vandaag werd gemeld dat Otto maandag naar huis mocht. De rechter-commissaris in Breda had zijn voorlopige hechtenis geschorst. De rechter ziet voor de verdenkingen van brandstichting en afpersing niet genoeg 'ernstige bezwaren' om de No Surrender-oprichter in de cel te houden.

De 48-jarige Otto werd dinsdag opgepakt op verdenking van van afpersing, witwassen en brandstichting. In mei werd de woning van Otto aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom al doorzocht. Een politieteam van tussen de dertig en veertig mensen voerde die doorzoeking uit.

Crimineel geld
Uit onderzoek van financieel rechercheurs komt naar voren dat Otto 'aanzienlijke bedragen' heeft uitgegeven maar dat er geen legale herkomst van het geld is gevonden. De politie vermoedt dat het om crimineel geld gaat.

No Surrender is volgens justitie een van de zogenoemde outlaw motorcycle gangs (OMG's). Politie en justitie brengen deze motorclubs in verband met allerlei criminele activiteiten.

 

 Door Redactie AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.