Man moet 195 euro betalen voor Schiphol-Amsterdam

Gepubliceerd op 14 juli 2016 om 17:02

Een 27-jarige taxichauffeur is aangehouden nadat hij een reiziger 195 euro rekende voor een ritje van Schiphol naar Amsterdam.

Man moet 195 euro betalen voor Schiphol-Amsterdam

Na de korte rit van Schiphol naar Amsterdam kwam een 22-jarige reiziger voor een nare verrassing te staan toen hij werd geconfronteerd met een rekening van maar liefst 195 euro. Uiteindelijk werd het bedrag nóg hoger toen bleek dat de taxichauffeur ook nog eens geen wisselgeld teruggaf.

OPLICHTING
Toen de man aan de taxichauffeur vroeg waarom hij zoveel geld moest betalen, vertelde de chauffeur dat er luchthavenbelasting bij kwam. Hij liet vervolgens het bedrag op een schermpje zien, dat niet de taximeter was.

De chauffeur is vrijdag 8 juli, na aangifte van de reiziger, door de politie aangehouden voor oplichting. Hij is zijn chauffeurspas in ieder geval voor twaalf weken kwijt, meldt de politie. De politie onderzoekt samen met Inspectie Leefomgeving en Transport of de chauffeur andere frauduleuze handelingen heeft uitgevoerd.

HOGE PRIJZEN
Het incident staat niet op zich. Onlangs moest een toerist voor een ritje van Schiphol naar het Okura Hotel 980,50 euro betalen. Een andere reiziger betaalde 940,50 euro toen hij van Schiphol naar de Overtoom in Amsterdam werd vervoerd.

De reizigers worden op Schiphol geronseld met aantrekkelijke prijzen. Bij aankomst blijkt het ineens om een ander bedrag te gaan, en worden de reizigers geïntimideerd als ze weigeren te betalen. De slachtoffers krijgen veelal een bonnetje mee van ‘TAXICENTRALE’, waardoor Taxi Centrale Amserdam (TCA) onterecht veel klachten ontvangt.

Door Redactie Metro: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.