Man blies flat op omdat hij naar zijn moeder wilde

Gepubliceerd op 15 juli 2016 om 10:57

De 46-jarige Folkert die in december 2015 zijn flat in Drachten opblies heeft donderdagmorgen in de rechtbank in Leeuwarden bekend dat hij ,,met een rubberbootje naar zijn moeder in de hemel wilde varen.''

De depressieve en verwarde man blies vorig jaar zijn eigen flatwoning in het Friese Drachten op. Door de klap stortten er nog eens twaalf andere appartementen in. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden.

donderdagochtend kwam Folkert huilend de rechtszaal in. Hij verklaarde dat hij destijds stemmen van zijn moeder en god hoorde. Folkert draaide destijds zijn gaskraan open en zette de waterkoker aan. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag TBS met dwangverpleging tegen de man. Volgens de experts is hij volledig ontoerekingsvatbaar.

ANGST ONDER BEWONERS
Veel buurtbewoners waren aanwezig bij de rechtszaak, zij hebben een moeilijke tijd achter de rug. Sommige bewoners krijgen nog steeds psychische hulp. Ook zijn er veel spullen van deze mensen verloren, waardoor veel gedupeerden een schadevergoeding eisen.

Ook bij is bij veel van de buren de angst gebleven. ,,Ik ben er echt heel bang van geworden. Het heeft lang geduurd voordat ik me thuis ging voelen in mijn nieuwe huis,'' vertelt buurvrouw van Dijk aan NOS.

Door Redactie Metro: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.