Politiewerk nu ook te volgen 'door de ogen' van een paard

Gepubliceerd op 16 juli 2016 om 16:29

Meekijken over de schouder van de Rotterdamse politieagent kan dankzij de filmpjes van de zogenoemde actioncam al een tijdje. Maar het werk van de dienders volgen vanaf een paard? Dat is nieuw.

images-41.jpg

Sinds kort is de bereden brigade zo nu en dan uitgerust met de 'actioncams' die door de paarden zelf op hun hoofd worden gedragen. Caesar en Zamor hadden de primeur in Rotterdam en maakten video-opnamen van hun dienst.

De eerste opnamen werden gemaakt in het centrum van de stad. Vandaag zijn de eerste beelden op het Youtube-kanaal PRO 24/7 en op de sociale media-kanalen van de bereden brigade te zien. Daarop is te zien hoe de politiepaarden langs de Bram Ladage op het Binnenwegplein komen en daar onder meer veel aandacht krijgen van het personeel van de patatboer. Zo wilden ze allemaal een selfie met Caesar.

Inkijkje
Politiewoordvoerder Mirjam Boers benadrukte eerder dat de opnamen niet in de eerste plaats worden geschoten om eventuele incidenten vast te leggen. ,,De filmpjes worden gemaakt om de burger een inkijkje te geven in het politiewerk. Maar als zich ergens iets voordoet en de bereden politie is ter plekke, dan wordt de actioncam daar natuurlijk bij ingezet.''

Een achtervolging, een actie van de hondenbrigade, een alcoholcontrole, de inzet van de politie bij de marathon van Rotterdam, een heterdaadje bij een woninginbraak; het zijn zo maar wat voorbeelden van veelbekeken politiefilmpjes op internet.

Waarom nu ook paarden met een camera zijn uitgerust? ,,Om ook dat werk van de politie te laten zien. De ruiter heeft al een camera op zijn helm of op zijn lichaam. Het paard, met een camera op zijn hoofd, kan extra beelden pakken. En het levert een extra funfactor op als het paard al filmend in galop gaat.''

Door Redactie AD 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.