'Nederlands meisje (8) verkracht op Franse camping'

Gepubliceerd op 9 augustus 2016 om 22:00

Een Nederlands meisje (8) is afgelopen nacht verkracht op een camping in de Franse regio Saint-Alban-Auriolles, zo melden Franse media. Het meisje sliep in een tent naast de caravan van haar ouders toen ze werd aangevallen. De ouders hoorden rond 03.00 uur 's nachts gegil.

downloadjpg1-2.jpg

Het Nederlandse gezin verbleef in de plaats ten westen van Montelimar op een kleine familiecamping, langs de rivier La Beaume. Rond drie uur 's nachts hoorden de ouders luid gegil, uit de tent waar de dochter alleen sliep, heeft de Franse justitie bevestigd. Ze zou zijn aangevallen door een onbekende.

Een eerste medisch onderzoek in het ziekenhuis heeft volgens justitie bevestigd dat sprake is geweest van 'seksueel contact'. Na het onderzoek kon het meisje met haar ouders herenigd worden.

Onderzoek
Vrijwel onmiddellijk na het voorval 's nachts is de politie gealarmeerd. Een eenheid van meer dan 30 agenten is sindsdien op zoek naar de dader.

,,We doen geen mededelingen. De politie heeft ons gevraagd niet met de pers te praten'', zei een woordvoerder van de camping in Saint-Alban Auriolles, een door veel Nederlanders bezochte plaats vlakbij het beroemde Vallon Pont d'Arc, vanavond. Nederlanders op de camping zouden 'ook geen behoefte hebben de pers te woord te staan'.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er vooralsnog geen beroep is gedaan op bijstand door de Nederlandse ambassade in Frankrijk. De justitie in de Ardèche was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.

Herinneringen
De verkrachting roept herinneringen op aan een serie van seksuele gewelddadigheden tussen 2010 en 2012, ook in de zuid-Franse Ardèche. Een Fransman randde toen op campings verschillende meisjes aan in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. Hij kreeg 13 jaar cel opgelegd.

Door Redactie AD Foto: Radio France

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.