Verdachte liquidatie Lucas Boom ook verdacht van schietpartij in Diemen

Gepubliceerd op 10 augustus 2016 om 11:39

De 34-jarige Randall D., die volgens justitie betrokken was bij de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Lucas Boom, zou eind mei hebben geschoten bij een feest in Diemen.

Naamloos-2287.png

Bij die schietpartij raakte niemand gewond, maar op een eerste zitting bleek dat justitie D. vervolgt vanwege wapenbezit en bedreiging.

Hij zou in de nacht van 30 mei meermalen in de lucht en de grond hebben geschoten, kort nadat een feest in een loods op bedrijventerrein Verrijn Stuart was afgelopen.

Kruitsporen
De vele tientallen bezoekers van het feest stoven uiteen. Kort na de schoten werd de auto van de schutters door de politie gezien in Amsterdam-Zuidoost, waarna agenten met getrokken wapens de inzittenden uit de auto dirigeerden. D., een man en een vrouw werden gearresteerd.

In de auto werd het wapen gevonden waarmee was geschoten. Alle inzittenden hadden kruitsporen op hun lichaam en kleding, D. verreweg het meest. De vrouw en de andere man zijn inmiddels vrijgelaten. Niet duidelijk is geworden waarom is geschoten. D. zwijgt. Hij blijft tot aan de inhoudelijke behandeling in de cel.

Liquidatie
Opvallend is dat uit onderzoek blijkt dat het gevonden vuurwapen eerder is gebruikt bij een vergelijkbare schietpartij. Op 28 maart werd door onbekenden met het pistool geschoten op nachtclub ONE45 BLVD op de Arena Boulevard, terwijl binnen veel mensen aanwezig waren. Niemand raakte gewond, maar de kogels sloegen in verschillende gebouwen in. Na de schietpartij sloot de gemeente de discotheek voor onbepaalde tijd.

Vooralsnog wordt Randall D. niet van die schietpartij verdacht. Hij was volgens justitie wel betrokken bij de zeer gewelddadige liquidatie van de Amsterdamse crimineel Lucas Boom, vorig jaar in Zaandam. 

Tientallen basisschoolkinderen zagen hoe Boom door mannen met automatische wapens werd gedood. Hoewel justitie denkt dat D. een rol speelde bij die moord, zit hij in die zaak niet vast. 

Qio C.
D. werd eerder verdacht van (zware) geweldsdelicten. In september vorig jaar moest hij voorkomen vanwege heling en het besturen van een motorrijtuig zonder geldig rijbewijs.

Zijn medeverdachte toen: Qio C., die door justitie ook wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Lucas Boom.

Door Redactie Het parool: Foto: Google Street View

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.