Ondernemingsraad Politie kreeg twee jaar lang dubbel betaald

Gepubliceerd op 11 augustus 2016 om 17:14

Leden van de centrale ondernemingsraad (cor) van de Nationale Politie hebben meer dan twee jaar een dubbele toelage gekregen voor hun werkzaamheden, terwijl ze al waren vrijgesteld van werk.

Naamloos-2381.png

Dat blijkt uit documenten die vandaag door de politie zijn vrijgegeven. In de stukken staat een afspraak beschreven waarbij leden van de ondernemingsraad een maandelijkse toelage kregen van de cor, die opliep tot wel 537 euro.

Daarnaast ontvingen zij nog een ruime vergoeding vanuit het regionale korps waar ze werkten. Ter vergelijking: een gemiddelde agent op straat verdient zo'n 2000 euro per maand.

Het zou gaan om een overgangsregeling waarbij de cor-leden van 1 januari 2014 tot en met 31 maart 2016 zowel de oude als de nieuwe toelage ontvingen. In totaal dertien mensen hadden recht op deze regeling, die is ondertekend door de korpsleiding van de Nationale Politie.

Intern onderzoek
Vorige maand startte de Nationale Politie een intern onderzoek naar de voorzitter van de cor, Frank Giltay. Die kwam onder vuur te liggen nadat bekend was geworden dat de uitgaven van de cor veel te hoog waren.

Giltay legde in juni zijn functie neer. Hij zou veel geld hebben uitgegeven aansnoepreisjes, etentjes en andere activiteiten.

Door Redactie AD Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.