Graf van Michael van Luik voor zesde keer vernield

Gepubliceerd op 18 augustus 2016 om 09:45

Opnieuw hebben onbekenden een rommeltje gemaakt van het graf van Michael van Luik op het kerkhof van de Luciakerk in Mierlo. De grafschennis gebeurde ergens tussen maandagmiddag en dinsdagochtend. Bloempotten, fotolijstjes en kaarsenhouders zijn omgegooid. Daarbij is kaarsvet op de grafsteen terechtgekomen.

Naamloos-2441.png

Mierlonaar Michael van Luik overleed elf jaar geleden op 17-jarige leeftijd bij een scooterongeluk. Het is al de zesde keer sinds april dat zijn graf is geschonden, vertelt schoonzus Eveline van Luik. Ze plaatste foto's van het vernielde graf op Facebook.

,,We hebben geen idee wie erachter zit. Michael had veel vrienden, leuke kennissen, en geen haatgevoelens naar anderen. Dat geldt ook voor mijn man en schoonouders. Toch lijkt het wel persoonlijk tegen hem gericht. Het gebeurt steeds bij zijn graf, terwijl het kerkhof op een beschermd terrein ligt."

De familie heeft opnieuw aangifte gedaan bij de politie. ,,We hopen dat de dader eindelijk gepakt wordt. Als je dit soort dingen doet, heb je een probleem. Zo iemand verdient niet alleen straf, maar heeft ook hulp nodig."

Voetballende buurjongens
Pastoor Jacques Kloeg van de Heilige Luciaparochie zegt de gebeurtenissen te betreuren. ,,Heel erg vervelend voor deze mensen. De daden lijken niet gericht op het graf, maar op de spulletjes erbij. We houden het kerkhof zo goed mogelijk in de gaten en sturen mensen die verdacht zijn weg. Dat geldt overigens ook voor Pokémonjagers die afkomen op de Calvarieberg op het kerkhof."

Kloeg suggereert dat de daders voetballende buurjongens zouden kunnen zijn. ,,Achter het kerkhof wordt 's avonds gevoetbald. De bal gaat weleens over de muur van de begraafplaats en zo komen de jongens er terecht."

Dat vermoeden deelt Van Luik overigens niet. ,,Het zou best hangjeugd kunnen zijn. Maar het gebeurt vaak op tijden dat 13-jarige jongens al heel lang in bed liggen."

Door Redactie AD Foto: Privéfoto

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.