Stadsdeel Zuid pakt overlast touringcars Museumplein aan

Gepubliceerd op 18 augustus 2016 om 13:12

Stadsdeel Zuid is de overlast van toeristenbussen op het Museumplein zat. Vanaf 22 augustus start een proef waarbij twee stewards de buschauffeurs begeleiden en wijzen op de juiste parkeerplekken.

Naamloos-2466.png

Volgens Rob van Duchteren van stadsdeel Zuid zorgen de bussen voor onveilige situaties rond het Museumplein, omdat ze regelmatig keren op onhandige plekken. "Ook laten ze de motoren draaien, waardoor luchtvervuiling ontstaat."


De stewards die worden ingezet om de overlast tegen te gaan, zijn van stichting Welkom Amsterdam en hebben ervaring met een vergelijkbaar project op de Prins Hendrikkade. De pilot duurt tot 25 september. 

Parkeergarage
Eerder kondigde stadsdeel Zuid al een offensief aan om de vaak leegstaande parkeergarage onder het Museumplein te vullen. De garage wordt nu als middel ingezet om de overlast van toeristenbussen te verminderen.

De bussen worden in de proefperiode begeleid naar de parkeergarage, waar buschauffeurs twintig minuten gratis hun bus mogen parkeren om hun passagiers uit te laten stappen. Als ze de bus langer willen parkeren, gaat dat gepaard met een uurtarief van vijf euro.

Door Redactie Het Parool: Foto: Floris Lok/ Parool

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.