Asscher: Geen boerkiniverbod in Nederland

Gepubliceerd op 19 augustus 2016 om 15:07

Minister Lodewijk Asscher ziet niets in een boerkiniverbod, zoals verschillende Franse badplaatsen hebben ingevoerd. Maar hij is geen fan van het allesbedekkende zwempak dat sommige islamitische vrouwen dragen.

,,Het lijkt me niet prettig om ermee in de zee te zwemmen. Maar laten we mensen alsjeblieft de vrijheid gunnen om te dragen wat ze willen. De een zont topless, de ander in een badpak,'' zegt de minister van Integratie.

Een boerkiniverbod vindt Asscher niet nodig. ,,Als je zelf op een rare manier te water wilt gaan, kan de overheid dat niet zomaar verbieden. Wij bepalen niet wat je wel en niet draagt. Daar is ook geen noodzaak voor.''

Achterlijk
Asscher heeft er wel problemen mee als vrouwen gedwongen worden om een boerkini aan te trekken. ,,Vrouwen mogen zelf weten hoe ze zich kleden. De overheid moet pal voor die vrijheid staan.''

Dat sommige vrouwen zich bedekken omdat ze anders zondig zouden zijn, noemt Asscher 'een achterlijk principe'. Zelf heeft Asscher nog nooit een boerkini gezien op het strand. 

Door redactie AD  Foto: ANP

 

Doe mee aan de stelling van de dag: Moet Nederland net als Frankrijk een boerkaverbod instellen

https://poll.fbapp.io/yupnju

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.