Nederlands rechercheteam naar Bonaire voor moord agent

Gepubliceerd op 20 augustus 2016 om 16:51

De politie stuurt een speciaal rechercheteam van vijftien tot twintig mensen naar Bonaire. Het team zal daar zo snel mogelijk onderzoek moeten doen naar de dood van de 45-jarige Nederlandse politieagent.

Naamloos2-319.png

Het Nederlandse Team Grootschalige Opsporing verleent officieel hulp aan het Korps Politie Caribisch Nederland. Het korps daar had eerder een hulpverzoek ingediend, bevestigt de politie. Het Korps Politie Caribisch Nederland houdt de leiding in het onderzoek. Het Nederlandse team, bestaande uit mensen van diverse disciplines uit verschillende eenheden, vertrekt zo spoedig mogelijk voor een periode van naar verwachting zes weken.

Dodelijk getroffen
De 45-jarige agent, die sinds 2013 op Bonaire werkte, werd woensdagavonddoodgeschoten tijdens een achtervolging. De man was met collega's afgegaan op een melding van een overval in een huis. Toen de politie aankwam, vluchtten de overvallers weg. De Nederlander rende achter de daders aan. In een vuurgevecht dat daarbij ontstond werd de man dodelijk getroffen. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar dokters konden hem niet meer redden.

Volgens het OM ging het om een gewelddadige overval waarbij onder andere een kind werd bedreigd met een vuurwapen. De daders wisten te ontkomen.

Beloning
Het Openbaar Ministerie op Bonaire heeft een beloning van 10.000 dollar (ruim 8800 euro) uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van degene die de agent doodschoot.

Door redactie AD Foto:  ANP/Aimed Ayubi

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.