Jongetje (10) redt moeder door alert optreden

Gepubliceerd op 22 augustus 2016 om 16:31

De tienjarige Mike uit Nijnsel heeft een pluim van de plaatselijke politie gekregen omdat hij afgelopen zaterdag het leven van zijn moeder redde. Door zo snel mogelijk 112 te bellen nadat hij haar bewusteloos had aangetroffen, konden hulpverleners adequaat reageren.

Mike was thuis toen hij zijn moeder plots een vreemd geluid hoorde maken. De vrouw reageerde niet op zijn geroep en bloedde uit haar mond. Haar zoon belde 112 en legde volgens de politie Schijndel Sint Oedenrode Sint Michielsgestel heel precies uit wat er aan de hand was.

De tiener wist hoe je met een vergrendelde gsm via de functie 'noodoproep' 112 kan bellen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse.

De politie geeft Mike op Facebook een groot compliment voor zijn alertheid. ,,Grote klasse voor de wijze waarop Mike 112 belde en zijn melding maakte."

De politie zegt dat het goed is om kinderen uit te leggen hoe ze 112 bellen, wanneer ze dat mogen doen, wat er gebeurt als ze het alarmnummer bellen en wat voor vragen ze krijgen.

Verschillende facebookgebruikers zijn ook onder de indruk van Mikes handelen. Zij noemen de jongen een kanjer en een goed voorbeeld voor anderen.

Door redactie AD  Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.