Politie vindt het te vroeg voor tonen beelden dodelijke mishandeling Amsterdam

Gepubliceerd op 6 september 2016 om 16:02

De politie vindt het nog te vroeg om vanavond in Opsporing Verzocht camerabeelden te tonen van de dodelijke mishandeling in Amsterdam. Daarbij kwam de 32-jarige Robert Gerritsen, vader van twee jonge kinderen, om het leven.

Politie vindt het te vroeg voor tonen beelden dodelijke mishandeling Amsterdam

Gerritsen probeerde zaterdagavond een ruzie te sussen in het Amsterdamse Wallengebied. Daarop keerde een van de twee groepen, drie mannen met een 'Oost-Europees uiterlijk', zich tegen het gezelschap waartoe hij behoorde. Gerritsen kreeg rake klappen en overleed gisterochtend aan de gevolgen van hersenletsel.

Vanavond zal de politie in Opsporing Verzocht getuigen nogmaals oproepen om zich te melden. De politie toont geen beeldmateriaal van de mishandeling. Daarvoor is het nog te vroeg, zegt een woordvoerder.

Reconstructie

De politie laat weten nog druk te zijn met het analyseren van de ontvangen beelden. Het gaat om honderden uren aan materiaal dat afkomstig is van camera's van de gemeente die in de rosse buurt hangen en van ondernemers in de omgeving. Ook zijn er enkele filmpjes van omstanders binnengekomen. Het gaat om beelden vanaf eerder die avond tot later in de nacht.

De politie hoopt op basis van het materiaal 'een goede reconstructie' te kunnen maken.De daders wisten te ontkomen en zijn sindsdien spoorloos. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet.

Door Redactie RTL Nieuws: Foto: RTL Nieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.