Puttenaar Herman du Bois nu voor drugshandel voor rechter

Gepubliceerd op 9 september 2016 om 11:22

Herman du Bois (55), de Puttenaar die zeven jaar onterecht vast zat voor de moord op stewardess Christel Ambrosius in 1994, staat vandaag opnieuw voor de rechter.

Herman du Bois

Hij wordt nu verdacht van betrokkenheid bij een criminele organisatie. Verslaggever Anton Goegebeur is aanwezig in de rechtszaal en twittert live mee.

Samen met twaalf andere verdachten, waaronder twee zoons, speelde Du Bois. mogelijk een rol in een landelijke drugsbende die op grote schaal xtc fabriceerde en verhandelde. In juli 2014 werd Du Bois aangehouden na een inval in een loods aan de Malseweg in Putten. Daar trof de politie grondstoffen voor xtc aan. Du Bois verklaarde aan deze krant er te zijn ingeluisd. Hij stelde met vrachtwagens te hebben rondgereden en al doende materialen voor de productie van xtc te hebben vervoerd.

De vermoedelijke bendeleider Yaron A. ontkende tijdens een zitting in oktober vorig jaar dat DuBois voor hem heeft gewerkt. Een zoon van Du Bois zou dit wel hebben gedaan. Bij de zoon werd 50 liter mdma - een grondstof voor xtc - ter waarde van 1,5 miljoen euro aangetroffen. De inhoudelijke behandeling, vandaag en maandag moet meer helderheid scheppen over de rol van beiden binnen deze organisatie.

Door redactie AD Foto:  Bram van de Biezen

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.