’Tuigvlogger’ Zaandam bedreigt raadslid

Gepubliceerd op 11 september 2016 om 22:53

Het Zaanse raadslid Juliëtte Rot is zondagmiddag bedreigd door vlogger Ismail Ilgun en zijn vriendengroep, die de wijk Poelenburg al maanden terroriseert.

Dat gebeurde voor de woning van het raadslid in de Zaanse wijk Poelenburg, waar zij juist een interview had afgerond met RTV Noord-Holland.

De vlogger Ilgun, die bekendheid en geld verwierf met het op Youtube plaatsen van video’s waarop vooral Turks-Nederlandse mannen zich misdragen, sprong uit een Audi en begon het raadslid te filmen en ervan te beschuldigen dat het raadslid de vloggers ’zwart probeerde te maken’. Rot: „Ze zeiden "we weten je te vinden", dan kan ik verwachten dat er iets gebeurt.”

Bijzonder onder de indruk toonde Rot zich zondagavond niet: „Ik ben niet zo snel van m'n stuk gebracht.”

Het raadslid heeft wel aangifte gedaan. „De burgemeester heeft mensen opgeroepen aangifte te doen als er iets gebeurt. Ik dacht: 'Laat ik maar een brave burger zijn’.”

„Ze zijn natuurlijk goed in op het randje van de wet lopen, dus het is moeilijk om iets feitelijk strafbaars te vinden.”

 Rot is wel kritisch over de rol van burgemeester Geke Faber. ,,Ik heb de hele week niets van haar gehoord. Ik vind dat ze mij als raadslid in de steek laat. Ze maakt het probleem kleiner dan dat het is.”

Door redactie Telegraaf: Foto: RTVNH

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.