Deze moeders nemen het recht in eigen handen en gaan zelf op pedofielenjacht

Gepubliceerd op 12 september 2016 om 16:50

wee Britse moeders vinden dat de politie in hun thuisland niet snel genoeg optreedt tegen pedofielen. Daarom nemen ze het recht in eigen handen en proberen ze online mannen met slechte bedoelingen te betrappen.

Deze moeders nemen het recht in eigen handen en gaan zelf op pedofielenjacht

Met een donkere trui met kap en met hun rug naar de camera, zo verschijnen de twee moeders maandag in de ochtendshow ‘Good morning Britain’ op de commerciële zender ITV. Ze laten zich Paula en Julie noemen, maar zo heten ze niet echt. De moeders willen anoniem blijven omdat ze live op tv zullen vertellen wat hun illegale methodes zijn om pedofielen op te speuren en in de val te lokken.

Hoe gaan de moeders te werk? In een chatroom posten ze een archieffoto van een jong meisje. Het zijn altijd foto’s van kinderen die intussen volwassen zijn, die ze met hun toestemming mogen gebruiken. En dan wachten de twee gewoon tot ze beet hebben. Als een pedofiel hen aanspreekt, laten ze hem een voorstel doen voor ‘een date’. “De bal ligt helemaal in hun kamp”, klinkt het.

“We doen het enkel om weerloze kinderen te beschermen”

De plaats en het tijdstip bepalen de de moeders vervolgens zelf. Op het moment dat ze de pedofiel ontmoeten, proberen ze hem te filmen en confronteren ze hem met zinnen uit het chatgesprek. Met hun bewijsmateriaal stappen ze dan telkens naar de politie, die zo al verschillende pedofielen kon arresteren.

Tijdens de uitzending tonen ze een filmpje van een man uit Bristol die door hen werd gevat, maar eerst ontkende dat hij niet wist dat hij een meisje van zogezegd 11 jaar had verleid en haar een foto van zijn penis had gestuurd.

Maar waarom betrekken de twee ondernemende moeders de politie dan niet vroeger bij hun speurwerk? “Als we hen enkel informatie overhandigen, klasseren ze het alleen maar. Als we écht bewijzen hebben, kunnen ze niet anders dan actie ondernemen.” De twee moeders werden tijdens de live-uitzending toch gewaarschuwd door een politieman. “Jullie brengen niet alleen jullie eigen leven in gevaar, maar ook dat van kinderen en daders.”

De moeders moeten daarop wel toegeven dat hun manier van werken soms gevaarlijk is. “Maar als wij al angstig zijn als we een pedofiel gaan opzoeken, hoe moeten weerloze kinderen zich dan wel niet voelen? We doen het enkel om hen te beschermen”, luidt het vastberaden.

Bron: MIRROR ONLINE, THE SUN

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.