Ex-man Diana stierf door dodemansrit A2: 'Het klopt gewoon niet'

Gepubliceerd op 13 september 2016 om 11:33

Drie jaar cel en vier jaar rijontzegging kreeg dader Neil van der L. voor de dodemansrit op de A2. Daarbij kwam Ricardo van Jaarsveld om het leven. In de auto waar het dodelijke slachtoffer in zat, zaten ook zijn drie kinderen en ex-vrouw Diana en haar vriend Niels. Zij en de kinderen leven nog elke dag met het verkeersongeluk. "De kinderen gaan met misvormde benen door het leven."

Naamloos2-436.png

De straf die Van der L. kreeg, was veel lager dan de geëiste acht jaar cel en tien jaar rijontzegging. Diana (foto) en Niels reageerden vanavond voor het eerst in het openbaar bij RTL Late Night.

Beste vriend

Diana las tijdens de rechtszaak een verklaring voor waarin ze vertelde over het effect van het ongeluk op haar en haar gezin. "Ik moest verwoorden hoe het is als moeder zijnde, om wakker te worden naast je beste vriend van 15 jaar, terwijl hij sterft. Ik moest verwoorden hoe mijn kinderen met uitstekende botten lagen en ik niet bij ze kon komen. Hoe leg je dat uit?"

Diana en Niels zijn teleurgesteld over de hoogte van de straf. "De teleurstelling zit in het feit dat niet wordt erkend dat hij wel degelijk het risico heeft aanvaard. Dat hij ervoor gekozen heeft dat het mis kan gaan."

Teleurstelling

Ook de vader van Ricardo was in de studio bij Humberto Tan. Ook hij is erg verdrietig over de uitspraak. "Teleurstelling dat het zo weinig is. Kijk wat hij ons heeft aangedaan. Het is veel te weinig."

Vooral de drie kinderen hebben nog veel last van het ongeluk, vertelt Diana. "Eén van de jongens heeft een stoma, zijn darmen zijn kapot door de aanrijding. Dat gaan ze opereren en proberen te herstellen. Ook zijn ze druk bezig met fysiotherapie. Beide lopen met een spalk om hun onderbeen."

Misvormde benen

"De jongste mist 15 centimeter kuitbeen, dat niet meer aangroeit. Ze moeten met misvormde benen door het leven. Vooral de oudste schaamt zich daar erg voor. Het klopt gewoon niet."

"Ook voor de jongste is het heel zwaar. Ze is tien en kan zich alles rond de klap nog herinneren. Ze is bang, durft niet alleen te zijn. En de jongens slapen weer met lichtjes aan. En ze zijn heel boos."

Harddrugs

Diana is vooral boos over het feit dat de dader Neil van der L. weinig inzicht heeft in wat hij ze heeft aangedaan. De dader had harddrugs gebruikt en geblowd. Tijdens de rechtszaak kon hij volgens Diana niet beloven niet weer met een joint op in de auto te stappen. "Maar hij doet dat al 20 tot 25 jaar met joints op in de auto stappen, en dat-ie dat niet weer doet, dat kan hij niet beloven. Je snapt er gewoon geen zak van."

Diana en Niels hopen dat er wat aan de wetgeving gebeurt voor de veroorzakers van dit soort ongelukken. "Ik hoop dat we serieus wat doen met onze wetgeving en de definities die daar binnen vallen", zegt Diana. "En dat er zwaarder gestraft wordt", besluit Niels.

Door de Redactie  RTL Nieuws:  Foto RTL Nieuws

misvormdebene.pngmisvormdebene2.png

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.