2,3 miljoen euro geëist voor meisje dat drie kogels in hoofd kreeg

Gepubliceerd op 14 september 2016 om 13:40

HOUTHALEN-HELCHTEREN - Didi Swiers eist een schadevergoeding van 2,3 miljoen euro van Davy Simons (28). Die schoot haar in 2012 drie kogels in het hoofd nadat ze hem gedumpt had. In 2014 werd hij daarvoor door de assissenjury veroordeeld tot 25 jaar cel.

Naamloos-3222.pngWoensdag werden de burgerlijke belangen afgehandeld in de zaak rond Davy Simons (28) uit Houthalen-Helchteren die zijn ex-vriendin Didi Swiers in 2012 drie kogels door het hoofd joeg nadat ze hem dumpte. In totaal wordt er een bedrag van 2,3 miljoen euro geëist aangezien het meisje een minimale blijvende ongeschiktheid van 25 procent heeft en nooit haar droomjob van F16-pilote zal kunnen uitvoeren door de hersenschade die ze opliep.

In april 2014 kreeg Davy Simons (28) voor het hof van assisen in Tongeren een celstraf van 25 jaar voor moordpoging. De ondertussen 22-jarige Didi kampt nu, vier jaar nadat Simons drie kogels door haar hoofd joeg uit wraak omdat ze een punt zette achter de relatie, met een blijvende lichamelijke ongeschiktheid van minstens 25 procent en een blijvende arbeidsongeschiktheid van 95 procent.

In totaal vraagt de burgerlijke partij een kleine 2,3 miljoen euro om de ernstige lichamelijke en geestelijke beperkingen te dekken. “Al zal geen enkel bedrag het leed kunnen wegnemen”, aldus de advocaat van het meisje, meester Geerdens. “Voor de feiten was Didi een knap fris meisje dat F16-pilote wilde worden, nu zal ze levenslang beperkt zijn.” Voor de ouders wordt een schadevergoeding van 152.000 euro gevraagd.

Door de Redactie  Het Nieuwsblad Foto Foto: Beeld: VTM

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.