Verongelukte bestuurder Uithof probeerde vlak voor bus over te steken

Gepubliceerd op 15 september 2016 om 14:07

De bestuurder van de auto die gisteravond op de Uithof in Utrecht crashte, probeerde volgens ooggetuigen nog net voor een bus langs te rijden die de Sorbonnelaan aan het oversteken was. Of de bestuurder daarbij door rood reed, is nog onduidelijk.

Naamloos2-532.pngBij het ongeluk kwamen twee van de drie inzittende van de zwarte Ford Fiesta om het leven. De bus reed over de Weg tot de Wetenschap vanaf de Uithof richting Utrecht Oost. Bij het oversteken van de Sorbonnelaan kwam daar volgens verschillende inzittenden van de bus opeens van links met hoge snelheid de Ford voorbij, die er net niet in slaagde voor de bus langs te rijden en aan de achterkant door de neus van de bus geraakt werd. Daarna klapte de auto op het verkeerslicht aan de andere kant van de kruising.

Een van de inzittenden van de bus, Melissa Lagerwaard (19), bood als eerste hulp aan een van de slachtoffers die uit de auto geslingerd was. ,,Hij lag met zijn gezicht naar het wegdek. Ik probeerde op hem in te praten en voelde zijn hartslag. Hij kwam nog even bij, maar kon niet praten. Toen er een arts kwam helpen, hebben we hem omgedraaid. Daarna kwamen de hulpdiensten en heb ik me teruggetrokken.''

Later hoorde Lagerwaard dat de man die ze geholpen heeft, was overleden. ,,Dat was wel schokkend om te horen. Toen ik aan het helpen was, leefde hij nog. Dat houdt me wel bezig.''

De slachtoffers in de auto zijn vermoedelijk geen studenten die op de Uithof moesten zijn of daar vandaan kwamen. De Sorbonnelaan ligt helemaal aan de westkant van het universiteitsgebied. Twee van de drie mannen zijn 26 en 37 jaar. Over hun identiteit heeft de politie verder nog geen gegevens vrijgegeven.

Op de auto van de slachtoffers zat een sticker van Just Eat, onderdeel van Thuisbezorgd.nl, dat maaltijden thuisbezorgd. Volgens een woordoverder van Thuisbezorgd.nl is de auto echter niet van het bedrijf en ook niet van een medewerker van Justeat.

Door de Redactie AD: Foto  Koen Laureij

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.