Familievete rond dodelijk ongeval aan Laan van Bol'es

Gepubliceerd op 15 september 2016 om 16:32

De grote vechtpartij, die vorig jaar plaatsvond op het Cornelia Van Zantenplein in Schiedam, blijkt het uitvloeisel van een familievete.

Naamloos2-550.pngLeden van een daar vlakbij wonende familie houden een 16-jarige Schiedammer verantwoordelijk voor het dodelijke verkeersongeval vorig jaar november op de Laan van Bol'es, waar een 21-jarige Schiedammer is doodgereden met een gestolen auto.

De 16-jarige Schiedammer, die na beschuldigingen werd vrijgesproken van betrokkenheid bij het fatale ongeval, zou desondanks worden bedreigd en lastiggevallen door 'goede vriend van het slachtoffer' Anil A. (39). Die zou de tiener in maart in zijn gezicht hebben gestompt.

Versterking
De broers van de tiener, Zemkan (26) en Zerian S. (24), gingen direct verhaal halen bij de flat van de mepper. Daarbij kwam Anil, die een lange celstraf uitzat na een eerder steekincident, naar buiten met zijn broer Sunil A. (38) en bejaarde ouders als versterking.  


Zerian S. zou Anil 'enkele corrigerende tikjes' hebben uitgedeeld, waarna - volgens ooggetuigen - de laatste met een mes op de broers zou hebben ingestoken. Die deelden op hun beurt trappen en klappen uit - volgens getuigen - met boksbeugels.

Schouderbreuk
De 65-jarige moeder van Anil zou door Zerian op de grond zijn geduwd en liep een ernstige schouderbreuk op. Zij eist 19.000 euro schadevergoeding.  


,,Alle verdachten hebben geweld gepleegd en er is ernstig letsel ontstaan,'' aldus de aanklager. Die eiste werkstraffen van 180 uur en voorwaardelijke celstraffen van een maand tegen de twee.  

De uitspraak volgt over dertien dagen.

Door de Redactie AD: Foto Jan de Groen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.