Moeder doodgereden Ize (2) begint liefdevolle brei-actie

Gepubliceerd op 20 september 2016 om 15:09

Na het fatale ongeluk, waarbij haar dochtertje Ize (2) en haar beide ouders omkwamen, geeft Moniek Hanssen uit het Brabantse Heesch haar leven een creatieve draai. Met het breien en verkopen van babyslofjes wil ze ouders steunen van pasgeboren kindjes die in het ziekenhuis vechten voor hun leven. Het was de droom van haar moeder.

Naamloos2-617.pngMet het initiatief, dat 'Oma Meijel Breit' is gedoopt, wil Moniek de droom van haar omgekomen moeder waarmaken: babyslofjes naar het ziekenhuis brengen. ,,Mijn moeder was iemand van het geven, het delen, van warmte. Niet voor wat hoort wat, maar gewoon geven omdat je graag geeft.''

Onder de naam 'Oma Meijel Breit' zijn vanaf overmorgen via de webshop babyslofjes verkrijgbaar. Voor elk verkocht paar doneert ze een paar aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. ,,Ik denk dat wij als geen ander weten hoe het is om een steuntje in de rug te krijgen'', zegt Moniek.

Steunbetuigingen
Zij en haar partner Erik Derijks ontvingen duizenden steunbetuigingen nadat Erik in een emotionele uitbarsting met een stoel smeet in de rechtbank. Dit gebeurde direct nadat de rechter een taakstraf gaf aan de veroorzaker van het ongeval. Later kreeg de man in hoger beroep alsnog een celstraf.

Door de Redactie AD: Foto: Van Assendelft Fotografie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.