School mag onderzoek seksfilmpje weigeren

Gepubliceerd op 21 september 2016 om 17:08

ROC West-Brabant hoeft Chantal uit Werkendam geen toegang te verlenen tot alle computergegevens van die school om erachter te komen wie een seksfilmpje van de Brabantse heeft verspreid. Dat bepaalde de rechtbank in Breda woensdagochtend.

Naamloos2-657.pngOngeveer anderhalf jaar geleden publiceerde een onbekend persoon een video op Facebook waarop te zien is dat Chantal seksuele handelingen verrichtte bij haar ex-vriend. Na diverse rechtszaken tegen onder andere Facebook en langdurig onderzoek bleek het filmpje op een van de computers van ROC West-Brabant in Breda te zijn geüpload.

De schoolleiding weigerde echter toegang te verlenen tot de computergegevens. Zij prevaleert het belang van de privacy van 2500 scholieren en medewerkers boven dat van Chantal en diens zoektocht naar de verspreider van het zogenoemde wraakpornofilmpje. Via het kort geding hoopte ze de school te dwingen een onderzoeker toegang te verschaffen tot de computerdata.

De rechtbank stelt dat er nog andere, 'minder bezwaarlijke manieren zijn' om de identiteit van de plaatser te achterhalen. ,,Zo loopt er nog steeds een strafrechtelijk onderzoek dat opheldering kan bieden. Hoewel dit onderzoek volgens Chantal momenteel stil ligt, zijn de beschikbare computergegevens bevroren, zodat deze voorhanden blijven voor onderzoek", schrijft de rechtbank.

Advocaat Thomas van Vugt, die Chantal bijstaat, noemt het besluit van de rechtbank 'onbegrijpelijk'. De raadsman twittert: ,,Chantal moet van de rechter maar weer naar de politie gaan. Die al anderhalf jaar niets doet."

Door de Redactie Telegraaf: Foto: ANP


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.