OM eist tot drie jaar voor gewapende busoverval Almere

Gepubliceerd op 22 september 2016 om 08:52

Tegen twee mannen uit Almere eist het Openbaar Ministerie (OM) tot drie jaar celstraf. Het duo is volgens het OM verantwoordelijk voor de gewapende overval in juni op een Connexxion-bus in hun woonplaats.

Naamloos-3348.pngÉén verdachte bleef hardnekkig zwijgen en de ander ontkende stelselmatig voor de rechtbank in Lelystad vandaag. De officier van justitie stelt dat er meer dan voldoende bewijs is tegen de twee.

De overval was een van de dieptepunten in de reeks incidenten die zich dit jaar met Connexxion-bussen voordeden in Almere. In april staakten chauffeurs al om zo meer veiligheid in hun bussen af te dwingen. Toen kort na de overval bussen met stenenwerden bekogeld, schrapte Connexxion tijdelijk zelfs enkele lijnen in de Kruidenwijk in Almere.

Elektronisch toezicht

De aanklager eiste tegen hoofdverdachte Wesley W. (23) drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast wil het OM dat hij drie oude voorwaardelijk straffen uitzit, bij elkaar ruim 120 dagen. Tegen medeverdachte Roy O. werd 2,5 jaar gevangenisstraf gevorderd, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het OM eiste ook dat hij na zijn vrijlating onder elektronisch toezicht komt en dat beide verdachten tijdens hun proeftijd geen contact met elkaar mogen hebben.

De officier van justitie wil verder dat de daders opdraaien voor de materiële en immateriële schade die de drie slachtoffers - de chauffeur, een zwangere passagiere en vervoersbedrijf Connexxion - hebben geclaimd. Bij elkaar gaat het om bijna 10.000 euro.

Door de Redactie AD: Foto: ANP


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.