Geen deal in moordzaak volleybalster Ingrid Visser

Gepubliceerd op 22 september 2016 om 10:21

De advocaten van de beklaagden in de zaak van de moord op het Nederlandse stel Lodewijk Severein en Ingrid Visser zijn er niet in geslaagd een deal met de aanklagers te sluiten. De krant La Verdad de Murcia meldt vandaag dat overleg tussen de advocaten en aanklagers en raadslieden van nabestaanden vruchteloos is gebleven.

Naamloos-3356.png

De verdediging wilde voor de drie hoofdverdachten twintig jaar cel, terwijl de aanklagers vijftig jaar eisen wegens moord. Als er een overeenkomst was bereikt, zou een proces niet nodig zijn geweest. Het proces moet 28 september beginnen en duurt naar verwachting tot half november.

De Nederlandse volleybalster en haar partner werden half mei 2013 in de omgeving van Murcia op gruwelijke wijze vermoord. Visser had van 2009 tot 2011 in de stad gespeeld bij de club CAV Murcia 2005. Hoofdverdachte Juan Cuenca Lorente was onder meer manager bij die club. Hij zou een conflict met het Nederlandse stel hebben gehad.

Blok aan het been
Over de achtergronden heeft justitie nauwelijks iets bekendgemaakt. De volleybalclub ging in 2011 ten onder en liet grote schulden achter, onder meer aan Visser. Severein en Cuenca werden zakenpartners. Severein zou samen met Cuenca hebben geprobeerd om nog zo veel mogelijk uit de failliete club te slepen. Kennelijk werd Severein daarbij een blok aan het been van Cuenca.

Cuenca zou voor enkele duizenden euro's de twee Roemeense hoofdverdachten,Valentin Ion en Constantin Stan, hebben ingeschakeld om het Nederlandse stel uit de weg te ruimen.
Dat gebeurde op brute wijze in een vakantiewoning in Molina de Segura, 8 kilometer ten noordwesten van Murcia.

Spaanse media spreken van een van de wreedste misdaden van de afgelopen decennia. De stoffelijke resten werden in zakken gedaan en in een boomgaard circa 15 kilometer oostelijker begraven.

De eigenaar van de boomgaard, Serafín de Alba, staat als medeplichtige terecht. Tegen hem is drie jaar cel geëist. Tegen twee Roemenen is 50 jaar cel geëist.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.