Samsung stopt helemaal met brandgevaarlijke Galaxy Note 7

Gepubliceerd op 11 oktober 2016 om 15:05

Samsung stopt definitief met de Galaxy Note 7, meldt de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant. Zowel de verkoop als de productie is wereldwijd volledig stopgezet.

download-2.png

De fabrikant adviseerde gebruikers als eerder om de telefoon uit te schakelen en niet meer in gebruik te nemen. Kort na de lancering van de Note 7 doken verhalen op van exemplaren die spontaan in brand vlogen of explodeerden. Meerdere mensen raakten gewond. Samsung besloot miljoenen toestellen om te ruilen, maar ook die bleken brandgevaarlijk te zijn.

Gisteren maakte Samsung al bekend het toestel uit de handel te halen en ook geen nieuwere toestellen te verschaffen aan klanten die hun oude Galaxy Note 7 wilden inruilen voor een exemplaar met een nieuwe batterij. Samsung liet in een verklaring weten dat 'de veiligheid van klanten' hun hoogste prioriteit is en dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de toestellen.

De lancering in Nederland werd eerder al afgeblazen vanwege de mogelijke gevaren met het toestel. De lancering zou deze week alsnog plaatsvinden, maar ook dat is nu dus van de baan.

Beurs-crash
Het nieuws van de verkoopstop gisteren raakte de fabrikant hard op de beurs in Zuid-Korea. Samsung kelderde met bijna zeven procent. Mogelijk daalt het bedrijf met de bekendmaking van de productiestop nog verder.

Door de Redactie AD: Foto: AP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.