OM onderzoekt contract tussen Panorama en No Surrender

Gepubliceerd op 12 oktober 2016 om 12:59

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar een contract waarin hoofdredacteur Frans Lomans van weekblad Panorama verklaart om geen (negatieve) publiciteit meer te schenken aan motorclub No Surrender.

Naamloos-3692.png

Het OM onderzoekt of er sprake is van strafbare feiten en denkt daarbij aan bedreiging of afpersing, aldus een woordvoerster naar aanleiding van berichtgeving van NRC.

Volgens de krant dwong de top van de motorclub met bedreigingen en een contract Panorama in 2014 om af te zien van publicaties over de motorclub. Twee kopstukken van No Surrender lieten hoofdredacteur Frans Lomans tegen zijn zin een contract ondertekenen waarin stond dat verslaggeefster Mylène de la Haye niet meer mocht publiceren over de motorclub, schrijft de NRC.

Geen aangifte
Rechercheurs hebben onlangs met Lomans gesproken over het voorval maar de hoofdredacteur heeft geen aangifte gedaan. De verklaring is ondertekend door Lomans en twee leden van No Surrender die optreden namens oprichter Klaas Otto, die het contract overigens al anderhalf jaar geleden op zijn Facebook zette. Panorama riskeert volgens de overeenkomst een boete van 5000 euro als de afspraken niet worden nageleefd.

De bedreiging van Panorama staat niet op zichzelf. De rechtbank bespreekt morgen de voortgang van een strafrechtelijk onderzoek naar Klaas Otto, de oprichter en oud-leider van No Surrender. Hij zit sinds juli van dit jaar vast op verdenking van witwassen en van mishandeling en afpersing van autohandelaren uit Brabant.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.