Korpschef doet aangifte tegen voormalig or-voorzitter politie

Gepubliceerd op 12 oktober 2016 om 15:16

Korpschef Erik Akerboom heeft aangifte gedaan tegen de voormalig voorzitter van de ondernemingsraad van de politie, Frank Giltay. De baas van de politie deed dit na resultaten van een oriënterend onderzoek. Bij uitgaven van de Centrale Ondernemingsraad (COR) en zijn oud-voorzitter zijn ,,onregelmatigheden geconstateerd in de verantwoording van deze bestedingen'', licht Akerboom toe.

downloads1-61.jpg

Volgens de politiebaas is naast de oud-voorzitter ook een ondernemer die diensten aan de ondernemingsraad verleende, verdacht in deze zaak. Het oriënterend onderzoek bevindt zich volgens de politie in de afrondende fase.

Het interne onderzoek tegen Giltay is net als een intern onderzoek naar een andere politiemedewerker nog bezig. Deze interne onderzoeken zijn voortgekomen uit het oriënterend onderzoek.

Snoepreisjes
Er zijn grote vraagtekens geplaatst bij de bestedingen door de Centrale Ondernemingsraad. Die zouden exorbitant zijn. Naar verluidt is er veel geld uitgegeven aan snoepreisjes, etentjes en andere niet te verantwoorden activiteiten.

Eerder schreef deze krant al hoe voormalig wijkagent Frank Giltay zich gedroeg als de 'zonnekoning' van de ondernemingsraad van de politie. Zo reisde hij begin mei naar Curaçao waar hij tien dagen lang genoot van zon, zee en strand. Op kosten van de belastingbetaler. Het budget van de COR, jaarlijks een miljoen, werd er onder zijn leiding in razend tempo doorheen gejaagd.

Het tropenreisje is de druppel voor COR-collega's in Nederland. Zij luiden de noodklok, waarna de korpsleiding op 8 juni ingrijpt. Die dag maakt Akerboom bekend dat de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie de ondernemingsraad zal doorlichten

Onderzoek
Giltay legde in juni zijn functie als voorzitter van de ondernemersraad neer. Akerboom gaf in juli opdracht voor het interne onderzoek. De andere leden van het dagelijks bestuur van de raad zijn allemaal tijdelijk teruggetreden.

Door de Redactie AD: Foto: ANP/ AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.