Kamer wil excuses om euthanasie-tweet

Gepubliceerd op 13 oktober 2016 om 13:30

De SP weigert om verontschuldigingen aan te bieden voor een spraakmakende tweet over euthanasie van gisteravond.

Naamloos-3705-30.png

D66 vindt de berichten van SP’ers Lilian Marijnissen en Renske Leijten onfris. De socilialistische dames legden in hun tweets namelijk een link tussen de slechte kwaliteit van zorg in verpleeghuizen en de wens van sommige mensen om uit het leven te stappen. Kamerlid Vera Bergkamp (D66) vindt dat de SP excuses moet maken, zo bleek vanochtend uit een debat over verpleeghuizen.

SP’er Leijten laat echter weten dat absoluut niet van plan te zijn. Er is wel degelijk een link tussen slechte zorg en euthanasiewensen stelt ze, al is het misschien een indirecte. „Laten we niet ontkennen dat er een grote groep is die zegt: als ik geen waardige oude dag kan hebben, dan hoeft het voor mij niet meer.”

Ook andere Kamerleden hekelden de twitterberichten. VVD’er Potters noemde ze ’walgelijk’. CDA, GL en PvdA lieten eveneens hun afkeuring blijken.

Gisteren onthulde het kabinet dat het een extra euthanasiewet wil gaan ontwerpen. Nu is het namelijk alleen voor zieke mensen mogelijk om met hulp uit het leven te stappen. Ze moeten dan ’uitzichtloos en ondragelijk lijden’, staat in de wet.

Het kabinet wil echter ook mensen die niet ziek zijn, maar lijden onder het leven zelf de mogelijkheid geven tot hulp bij zelfmoord. Het gaat om mensen met een ’voltooid leven’, in de praktijk zijn dat vooral senioren.

Door de Redactie Telegraaf: Foto: Hollandse Hoogte

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.