Ambtenaren doen wedstrijdje 'schedelwerpen' op Belgisch kerkhof

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 om 15:39

De Brusselse gemeente Vorst is in verlegenheid gebracht na recent opgedoken foto's. Daarop is te zien hoe drie werknemers de spreekwoordelijke bloemetjes buiten zetten op het kerkhof.

Naamloos-3705-137.png

Het geschorste drietal zou daar regelmatig feestjes en barbecues hebben georganiseerd, waarbij alcohol rijkelijk vloeide en zelfs wedstrijdjes 'schedelwerpen' werden gehouden. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.

Een collega van de drie gemeentewerkers bracht de wanpraktijken onlangs naar buiten. De man was vaak te laat op zijn werk en had zich verschillende keren ziekgemeld, dus moest hij in juni voor het college verschijnen. Daar vertelde hij wat er zich allemaal onder de collega's afspeelde.

De medewerker vertelde hoe hij dagelijks pesterijen moest ondergaan. ,,Ik heb geprobeerd me te integreren in de groep, maar ik wil er niets mee te maken hebben", aldus de getuige. ,,Dit kan niet door de beugel." Enkele oud-collega's bevestigen de mistoestanden: ,,Ze dronken een hele dag door op de begraafplaats."

Necrofilie
De drie gingen zelfs nog een stap verder en insinueerden dat ze wel een 'momentje alleen met een lijk wilden doorbrengen', duidelijk refererend naar necrofilie.

De man kon zijn verhaal bewijzen met foto's van feestjes op het kerkhof. Op de foto's, die tussen september 2014 en april 2016 werden genomen, is te zien hoe de werknemers met een schedel in de hand een spelletje 'schedelwerpen' houden of suggestieve poses aannemen op een graf.

Het trio is in september geschorst met behoud van salaris. De gemeenteraad zal zich dinsdag ontfermen over verdere consequenties voor de werknemers. Burgemeester Marc-Jean Ghyssels zal gesprekken voeren met alle collega's binnen het gemeentehuis.

Door de Redactie AD: Foto: Forest.irisnet.be

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.