Olifantje schiet 'verdrinkende' verzorger te hulp

Gepubliceerd op 15 oktober 2016 om 12:42

De olifant is een van de meest geliefde dieren op aarde, en bovendien heel gevoelig. Op beelden uit een Thais natuurpark is te zien hóe sensitief deze dieren zijn, ook naar mensen toe

Naamloos-3705-174.png

De jonge olifant Kham La woont samen met 18 andere olifanten in het Elephant Nature Park in Thailand, waar olifanten worden opgevangen als ze gered worden uit de toeristische industrie. Kham La werd voor haar redding opgeleid tot attractie, zodat toeristen een ritje op haar rug konden maken. De trainingen waren hard en Kham La is getraumatiseerd, maar toch bouwde ze in het park direct een band op met verzorger Darrick.

STROMING

Hoe diep die band is, is te zien op de beelden die het park deze week op YouTube zette. Darrick ligt in het water en wordt een stukje meegesleurd door de stroming, iets wat Kham La meteen opvalt. Darrick is niet echt in gevaar, maar toch komt het kleine olifantje meteen naar hem toe om hem uit het water te helpen.

LIEFDE

Ze reikt hem haar slurf en gaat beschermend over hem heen staan, zodat Darrick veilig aan wal kan klimmen. De video is in twee dagen tijd al ruim 50.000 keer bekeken en draagt volgens het park een belangrijke boodschap met zich mee. „Het laat ons zien dat als we een dier met liefde behandelen, hij ons die liefde altijd terug zal geven.”

Door de Redactie  Metronieuws Foto: Videostill: elephantnews

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.