Plannen voor Limburgs pretpark van 727 miljoen

Gepubliceerd op 16 oktober 2016 om 12:56

Het zal de harten van pretparkfans veel sneller laten kloppen: een enorm park vol adrenalinekicks.

Naamloos-3705-241.png

Maar ook reislustige bewoners van de Benelux kunnen opgelucht ademhalen, want de plannen voor het nieuwste pretpark in Zuid-Limburg combineert het beste van beide werelden. 

Miljonair Jean Gilessen, ook oprichter van attractiepark Toverland, heeft zijn zinnen namelijk gezet op een park van 727 miljoen, schrijft Looopings. Dit wil hij laten bouwen in Brunssum, Zuid-Limburg. Daarmee is het dus goed toegankelijk voor iedereen in de gehele Benelux. 

ZEVEN WERELDWONDEREN

Waarom het dan zo fantastisch is voor de reislustigen onder ons? In het park zie je verschillende wereldwonderen. Gilessen wilde ze eerst alle zeven in het park verwerken, maar dat bleek toch iets te ambitieus. Daarom heeft hij er nu voor gekozen om drie van de zeven wonderen uit te lichten, namelijk: de Amerikaanse Grand Canyon, de Mexicaanse vulkaan Paricutín en de Afrikaanse Victoriawatervallen.

Deze gebieden verdelen het park en in elk nagebootst wondergebied vind je ongeveer tien attracties. Als het park een succes is en er wordt uitgebreid, komen de andere wereldwonderen om de hoek kijken. Dan zou Gilessen de haven van Rio de Janeiro, het poollicht, de Mount Everest en het Groot Barrièrerif graag toevoegen.

De miljonair is al vijf jaar bezig om het plan voor het grootste pretpark van de Benelux te realiseren. Zijn eerste plannen (met de zeven wereldwonderen) bleken na overleg met collega's uit Los Angeles en Londen onrealistisch. Daarna waren er vooral financiële tegenslagen voor het dure project. Nu zijn er echter concretere plannen opgedoken voor het megapark. 

OPEN IN 2022

In die plannen staat dat Nature Wonder World per jaar ongeveer 2.350.000 bezoekers moet gaan trekken om rendabel te zijn als bedrijf. Er wordt nu vooral gezocht naar geldschieters om de plannen te financieren. Begin 2018 moet definitief duidelijk zijn of het project doorgaat. Zo ja, dan kunnen de eerste waaghalzen in 2022 een plaatsje nemen in één van de achtbanen. Op de site van eropuitinlimburg.com zijn ze er in ieder geval al klaar voor. Hier vind je ook tekeningen van het park.

AAN ALLES GEDACHT

Gilessen heeft ook bij dit park weer goed nagedacht over het Hollandse weer. Toen hij Toverland oprichtte, nam hij dit ook al mee. Hij zou toen in een pretpark hebben gelopen, maar toen het begon te regenen was ineens iedereen weg. Dit wilde hij voorkomen bij zijn eigen parken, dus werd Toverland deels overdekt.

Ook Nature Wonder World krijgt een overdekt gedeelte. Je kunt overdekt zwemmen in het waterpark en er komt een entertainmentgebied, twee hotels en een casino. In totaal zal het attractiepark ongeveer 125 hectare in beslag nemen, maar in eerste instantie wordt er 85 hectare volgebouwd. In vergelijking: De Efteling - nu nog het grootste pretpark van de Benelux - heeft een omvang van 72 hectare.

Door de Redactie  Metronieuws Walibi Holland. Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.