Verkoper lot van 168 miljoen geterroriseerd door goudzoekers

Gepubliceerd op 16 oktober 2016 om 14:28

De eigenaar van de winkel in het Belgische Schaarbeek waar vorige week het winnende lot van EuroMillions werd ingeleverd, wordt het werken onmogelijk gemaakt. Dag én nacht wordt hij benaderd door mensen die via hem in contact willen komen met de winnaar.

Naamloos-3705-254.png

Een Franstalige 45-plusser uit de regio Brussel won vorige week 168 miljoen in de loterij en leverde zijn winnende biljet in bij de boekenwinkel van Serkan Mola uit Schaarbeek. Aangezien de geluksvogel anoniem wil blijven is voor velen Serkans winkel een startpunt in hun zoektocht naar de Brusselaar. 

Hoewel Serkan de aandacht in het begin leuk vond, is het lachen de uitbater van Librairie de l'Europe inmiddels vergaan. Tot midden in de nacht wordt hij bestookt met telefoons en emails van mensen die geld willen vragen aan de lotterijwinnaar, maar ook van bijvoorbeeld bankiers die 'zich over de nieuwbakken miljonair willen ontfermen'.

,,Ik kan het gewoon niet meer aan", zucht de inmiddels bekendste boekenverkoper van onze zuiderburen. ,,Ik neem de telefoon niet meer op. Ik trek het niet meer." 

Onhoudbaar
Gisterenmorgen in alle vroegte stond er opeens een groep jongeren uit Namen aan zijn voordeur. ,,Ze dachten dat ik zélf die 168 miljoen gewonnen had", vertelt de lotenverkoper. ,,Ze hadden mijn foto in de media gezien en meenden dat ik de gelukkige was. Ik heb een gezin en een kind, ik wil niet meer lastiggevallen worden. Het is onhoudbaar. Ik heb al aan de Nationale Loterij gevraagd om duidelijk te communiceren dat ik níét zelf de winnaar ben en dat ik géén contact met hem heb."

De winnaar is net niet de grootste EuroMillions-winnaar ooit. Het hoogste bedrag dat de online loterij ooit in Europa verdeelde bedraagt 190 miljoen euro. Dat record wordt gedeeld door een Portugese (2014) en een Britse (2012) winnaar.

Door de Redactie AD: Foto: AP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.