Rechter eiste seks en naaktfoto's voor lagere straffen

Gepubliceerd op 18 oktober 2016 om 13:59

Een voormalig rechter in de Amerikaanse staat Arkansas is gearresteerd omdat hij lage of helemaal geen straffen uitdeelde in ruil voor seksuele handelingen met verdachten. Ook maakte hij naaktfoto's van hen.

Naamloos-3705-328low-6.pngDe 70-jarige rechter trad in mei af nadat hij was beschuldigd van ongeoorloofde seksuele relaties met criminelen. Hij had zo'n 4600 foto's van naakte en halfnaakte mannen in zijn bezit.

Compromitterende poses
Hij wordt ervan beschuldigd dat hij zijn ambt heeft misbruikt voor persoonlijke diensten en seksuele contacten. Ook wordt hem zwaar aangerekend dat hij 'personen die voor hem verschenen voor verkeersdelicten en lichte vergrijpen fotografeerde in compromitterende poses'. De man kon jarenlang zijn gang gaan.

Tientallen mannen hebben de rechter beschuldigd van seksueel misbruik en wangedrag. Hij betaalde hen om hen te mogen slaan en foto's te nemen van hun rood uitgeslagen huid. Andere slachtoffers zeiden dat ze naakt moesten poseren in ruil voor geld om hun gerechtelijke boetes te betalen. Een aantal van hen was minderjarig.

Alleen ja of nee
Een gerechtelijk onderzoeker noemt de zaak 'een van de ergste voorbeelden van juridisch wangedrag uit de historie van de staat Arkansas'.

De voormalige openbaar aanklager ontkende alles bij zijn voorgeleiding en antwoordde op vragen van de onderzoeksrechter alleen met ja of nee.

Door de Redactie RTL Nieuws Foto: AP

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.