’Veel mis met bezorgmaaltijd’

Gepubliceerd op 19 oktober 2016 om 11:27

Sommige thuisbezorgmaaltijden bevatten te veel bacteriën. Dat blijkt uit onderzoek van Nutrilab, in opdracht van Omroep MAX.

Naamloos-3705-289-22.png

De bevindingen zijn zorgelijk, omdat de maaltijden veelal zijn bestemd voor oudere mensen, die door hun vaak broze gezondheid vatbaarder zijn voor ziekte.

Nutrilab onderzocht zowel een gewone Hollandse als een vegetarische maaltijd van aanbieders Apetito, Foodconnect, Lekker Thuis, Vers aan Tafel, Maaltijdservice en Vers Voor Thuis. Van Foodconnect werden ook diepvriesmaaltijden meegenomen. De onderzoekers keken zowel naar voedingswaarden als veiligheid en hielden de hygiënenorm voor de horeca aan. Bij vier van de veertien onderzochte maaltijden werden te veel bacteriën gevonden.

Ook wat voedingswaarde betreft viel er van alles op de maaltijden aan te merken. De vegetarische maaltijden bevatten in veel gevallen minder eiwitten dan aanbevolen. In een andere maaltijd zat meer zout dan een mens normaal over de hele dag mag binnenkrijgen en slechts een enkele maaltijd bevatte de aanbevolen dagelijkse minimumhoeveelheid groente van 150 gram.

Door de Redactie Telegraaf: Foto: Dijkstra bv

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.