Vrijspraak voor doodschieten Albanese broers

Gepubliceerd op 19 oktober 2016 om 14:34

Een 28-jarige Albanees is vrijgesproken van het doodschieten van twee landgenoten in IJsselmonde tijdens een ruzie over een partij cocaïne. Wel kreeg de man vier jaar celstraf voor het bezit van vijf kilo cocaïne en twee vuurwapens.

Naamloos-3705-289-13low-9.png

Het openbaar ministerie had twintig jaar cel geëist tegen de man. Hij zou degene zijn die in een woning aan de Bovenstraat twee Albanese broers van 25 en 29 jaar doodschoot.

Onvoldoende bewijs
De rechtbank vindt echter dat daarvoor onvoldoende bewijs is. Er waren meerdere mensen aanwezig bij de schietpartij en er werd minstens twintig keer geschoten, ook door de slachtoffers. Het DNA van de verdachte werd op een van de wapens aangetroffen, maar daarmee is volgens de rechtbank nog niet bewezen dat hij het wapen die dag heeft gebruikt en dat hij de fatale schoten heeft afgevuurd.

De verdachte raakte zelf ook gewond. Hij werd die avond enkele straten verder, op de Kasteelweg in IJsselmonde, aangetroffen. Een kogel was door zijn neus gegaan. Diverse andere betrokkenen zijn waarschijnlijk naar Albanië gevlucht.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.