Zoveelste incident op de Wallen: Engelse toeristen op de vuist

Gepubliceerd op 26 oktober 2016 om 11:15

Een groepje Engelse toeristen was dinsdagavond rond 23 uur betrokken bij een vechtpartij op de Wallen. Een van hem kwam in de gracht terecht en liep snijwonden op.

download-8low1-42.png

Het is het zoveelste incident binnen korte tijd in de rosse buurt.

Volgens een getuige stonden de jongens ruzie te maken op de Majoor Bosshardtbrug op de Oudezijds Achterburgwal. "Omstanders probeerden de jongens uit elkaar te halen. Een van hen was drijfnat en rende hard weg het Prostitutiemuseum in. Drie andere jongens volgden hem," zegt Katie, die in een bar op de gracht werkt.

Na enkele minuten renden enkele jongens weer het museum uit en vluchtten weg, aldus Katie. Een medewerker van het museum sloot daarop de deuren.

Geen aangifte
Een ambulance en politiewagen verschenen korte tijd later. "Een Amerikaanse toerist vertelde me dat de jongen is meegenomen in de ziekenauto."

Volgens de politie heeft een van de personen bij de vechtpartij een aantal snijwonden opgelopen. "Die kwamen misschien door de val in het water, maar het kan ook nog zijn dat hij met een fles op het hoofd is geslagen," aldus een woordvoerder van politie.

Het betrof volgens de politie Engelse toeristen die in een hotel verbleven. Ze kenden elkaar goed en wilden daarom geen aangifte tegen elkaar doen.

Eerder deze week arresteerde de politie 293 mensen op de Wallen na klachten uit de buurt.

Door de Redactie  Het Parool  Foto: ANP/ Het Parool

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.