'Wilders: 'Niemand legt mij het zwijgen op'

Gepubliceerd op 28 oktober 2016 om 09:59

In het proces tegen Geert Wilders volgt maandag de uitspraak van de rechter naar aanleiding van zijn ‘minder Marokkanen’-uitingen.

b1e9bede17b2214199448579782efa95-1477635980-1.jpg

De PVV-leider zal dan in ieder geval niet in rechtszaal zitten om het oordeel aan te horen. Want, zo stelt hij: ,, Over politieke standpunten moet in de Tweede Kamer gesproken worden en niet in de rechtbank.”

„Aanstaande maandag begint het proces tegen de vrijheid van meningsuiting”, zo opent Wilders zijn ingezonden brief in het Algemeen Dagblad. „Tegen een politicus die zegt wat de politiek correcte elite niet wil horen. Het is een gotspe dat ik moet terechtstaan omdat ik heb gesproken over minder Marokkanen. Het is mijn recht en mijn plicht als politicus om over problemen in ons land te spreken.”

OPPLEUREN

In zijn relaas stelt hij onder andere ook dat er met twee maten wordt gemeten en dat enkele collega’s gelijkaardige uitspraken hebben gedaan. „Premier Rutte zei dat Turken moeten oppleuren. PvdA-fractievoorzitter Samsom zei dat Marokkaanse jongeren een etnisch monopolie hebben op overlast. PvdA-voorzitter Spekman zei dat Marokkanen vernederd moeten worden. PvdA-wethouder Oudkerk sprak zelfs over kutmarokkanen. Zij mogen dat allemaal zeggen en worden niet vervolgd. Terecht. Maar mij wil men via de rechtbank wel de mond snoeren?”

Wat de uitspraak van de rechter maandag ook zal zijn, het zal Wilders niet temperen in zijn boodschap. „Ik laat mij niet het zwijgen opleggen door niemand. Niet door moslimterroristen die mij al twaalf jaar bedreigen. Niet door politieke tegenstanders die me verketteren. En ook niet door het OM of de rechterlijke macht. Ik zal mijn mening - namens miljoenen Nederlanders  - altijd blijven geven, wat de consequenties ook zijn.”

'WEIGER MEE TE WERKEN'

„Dit proces is een politiek proces. Ik weiger daaraan mee te werken. De juridische kant van de zaak vertrouw ik toe aan de heer Knoops, de beste advocaat van Nederland. Hij zal mijn zaak aanstaande maandag en alle andere zittingsdagen verdedigen. Ik wens hem daarbij veel succes. En ik ga aan het werk. Voor mijn kiezers en voor heel Nederland”, zo besluit Wilders.   

Door de Redactie  Metronieuws Foto: ANP

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.