Stel uren in de cel na aankoop wasmachine

Gepubliceerd op 28 oktober 2016 om 12:21

De aankoop van een wasmachine heeft voor Jeffrey Messing (22, uit Toldijk) en zijn vriendin Kelly Bonnenberg (ook 22, uit Doetinchem) geleid tot een urenlang verblijf in de cel.

Naamloos-3852.png

Messing wilde die woensdagmorgen het apparaat afrekenen in de Media Markt in Doetinchem, maar gebruikte daarbij vier valse briefjes van 50 euro. Gekregen van een man die enkele weken eerder de Golf IV van hem had gekocht voor 1.700 euro, betaald in 34 briefjes van 50 euro.

Woensdag bleken in totaal acht van die biljetten vals. Een onaangename verrassing voor het stel, dat gaat samenwonen in Doetinchem en in de dagen ervoor met het geld al verschillende aankopen had gedaan voor hun nieuwe huis. ,,Toen was er steeds niets mis", vertelt Messing.

Criminelen
Woensdag wel: het stel werd rond 12.00 uur in de cel gezet voor betalen met vals geld en mocht daar pas rond 17.00 uur weer uit. Met een lege maag, en 400 euro armer. ,,We zijn behandeld als criminelen, terwijl we onschuldig zijn", zegt Kelly Bonnenberg. Het stel voelt zich opgelicht.

Maandag gaat Messing aangifte doen, want het geld wil hij terug. ,,Ik hoop dat de politie de dader pakt, zodat ik in ieder geval nog wat van mijn centen terug zie."

De politie onderzoekt intussen wie heeft betaald met het valse geld en wat de precieze herkomst is van de biljetten.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.