Vader vangt pijn stervende dochter (4) in foto

Gepubliceerd op 3 november 2016 om 10:50

Een hartverscheurende foto van een op sterven liggend meisje wordt massaal gedeeld. De vader van de 4-jarige Jessica Whelan deelde de foto om het ‘ware gezicht’ van kinderkanker te laten zien.

Naamloos1-281.png

Het is werkelijk hartverscheurend om te zien: op de foto vertrekt het gezicht van de 4-jarige Jessica van de pijn. Bij het meisje werd in september vorig jaar neuroblastoom, de meest voorkomende vorm van kinderkanker, ontdekt en ze heeft nog maar een paar weken te leven.

HARTVERSCHEURENDE FOTO

Haar vader Andy is hobbyfotograaf en plaatste vorige week zondag de hartverscheurende foto op Facebook: „Wellicht maakt het zien van deze foto mensen bewust van de duistere kant van kinderkanker”, schreef Whelan, die het omschreef als ‘de moeilijkste foto die hij ooit heeft gemaakt’.

Hij vervolgt: „Als fotograaf is het belangrijk om de waarheid en de realiteit van een situatie te vatten. Te makkelijk leggen we het genot van het leven vast, terwijl we het lijden achterwege laten.” Daar wilde hij met de foto van zijn op sterven liggende dochtertje verandering in brengen.

AANDACHT

Daarnaast hoopt Whelan dat de foto helpt om meer aandacht te krijgen voor kinderkanker: „Misschien zijn er mensen die hier iets aan kunnen doen, zodat geen enkel kind in de toekomst meer zo hoeft te lijden en geen ouder hoeft toe te zien hoe zijn eigen vlees en bloed met de dag achteruit gaat.”

Op de foto werd duizenden keren gereageerd. Ook door de Britse popster Harry Styles. Hij bood aan om een keer te Facetimen met Jessica of een videoboodschap voor haar op te nemen.

Het moment dat Whelan vastlegde is volgens hem geen zeldzaamheid: „Deze foto is gemaakt op een moment dat wij als ouders geen verlichting konden bieden. Ze duwde ons weg, terwijl ze in eenzaamheid de brandende pijn doorstond. Iets wat we steeds vaker zien.”

GENEZING

Hij eindigt zijn post met een oproep aan wetenschappers: „Onderzoek moet worden gedaan, behandelingen moeten worden gevonden - dit hebben we nu al te lang toegestaan”, stelt hij. ,,Voor mijn dochter is het te laat, maar kinderkanker moet worden genezen. Geen enkele familie zou door deze hel moeten gaan.”

Inmiddels is ook een GoFundMe-pagina opgestart om geld in te zamelen om Jessica een zo fijn mogelijke laatste fase van haar leven te geven.

Door de Redactie  Metronieuws Foto: Andy Whelan

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.