Jan verjoeg overvallers met stok: Nu schieten of ik verbouw je kop

Gepubliceerd op 19 november 2016 om 12:24

,,Ik ben helemaal geen held. En ik wil zeker niet als een tiran overkomen. Ik handelde gewoon uit een impuls", zegt cafetariahouder Jan ter Haar uit Nijmegen. Met een stok verjoeg hij gisteravond twee gewapende overvallers in zijn cafetaria St. Anna Family.

Naamloos-4207.pngDe hele dag is het al een komen en gaan van mensen uit de buurt. Bossen bloemen liggen op de toonbank. ,,We komen wat positiviteit brengen", zegt een vader die met zijn kinderen tekeningen komt geven aan Ter Haar.

Gewapende mannen
Gisteravond stappen er twee gewapende mannen zijn zaak binnen. Ter Haar is achter in zijn zaak. Er is één klant binnen, een jonge dame. Ter Haars' vrouw staat achter de toonbank. De mannen houden beide vrouwen onder schot.

Mis
Ter Haar hoort dat het helemaal mis is en stapt naar voren met zijn stok. Hij heeft een duidelijke boodschap voor zijn overvallers: ,,Als je wil schieten, dan moet je het nu doen, anders ga ik je kop verbouwen", riep ik. De twee kiezen daarop zonder buit het hazenpad. De frietboer is heel blij met de steun uit de buurt. ,,Die helpen ons er wel bovenop", aldus Ter Haar een dag later. De zaak was vandaag gewoon geopend.

Door de Redactie AD: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.