Miljoenenfraude met pillen bij apotheken

De Inspectie SZW is een miljoenenfraude met medicijnen op het spoor. Maandag en gisteren zijn in tien panden in het zuiden en midden van het land doorzoekingen gedaan wegens declaratiefraude door een apothekersorganisatie.

Lees meer »

Commissie-Oosting kan niet alle Kamertwijfels over Teevendeal wegnemen

Hoorzitting over bonnetje Teevendeal De Tweede Kamer wil meer duidelijkheid over de rol die premier Mark Rutte en minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie speelden bij de gemankeerde zoektocht naar het bonnetje van de Teevendeal. Tijdens een parlementaire hoorzitting dinsdagavond kon de commissie-Oosting, die onderzoek deed naar de kwestie, lang niet alle twijfels wegnemen.

Lees meer »

Helft van nabestaanden MH17 in psychische gevarenzone

Grote verschillen in psychische toestand nabestaanden Een op de acht nabestaanden van de MH17-ramp van 17 juli 2014 kampte een jaar later met ernstige psychische problemen. Een nog veel grotere groep (53 procent) kan die mogelijk nog ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van een groep Nederlandse rouwexperts dat maandag is verschenen.

Lees meer »

Laat agent aanhouding motiveren

GroenLinks wil dat etnisch profileren stopt OPINIEDe onterechte aanhouding van rapper Typhoon staat helaas niet op zichzelf, stelt GroenLinks. De partij roept op een voorbeeld te nemen aan Spanje en Engeland en pleit voor het zo snel mogelijk invoeren van 'stopformulieren'. Linda Voortman Kamerlid GroenLinks en Rutger Groot Wassink fractievoorzitter GroenLinks Amsterdam

Lees meer »

Rusland ontkent bombardementen op Syrië: 23 doden

Rusland ontkent dat het luchtaanvallen heeft uitgevoerd op de door rebellen gecontroleerde stad Idlib in het noordwesten van Syrië. Dat zegt het Russische ministerie van Defensie in een verklaring. Bij de bombardementen kwamen in de nacht van maandag op dinsdag zeker 23 mensen om het leven.

Lees meer »