'Idee van verplichte medische controle bij artsen er ver over'

Met een jaarlijkse verplichte medische controle en een nationaal noodnummer willen huisartsenvereniging Domus Medica en federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) artsen te hulp schieten die kampen met een burn-out, drankmisbruik of andere psychische problemen. 'Dit voorstel gaat er ver over', klinkt het bij de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS).

Lees meer »

'Verhoogde kans op leukemie in nucleaire zone Mol-Dessel'

Kinderen tussen nul en veertien jaar die in een straal van 15 kilometer om de nucleaire zone in het Belgische Mol-Dessel wonen, hebben twee tot drie keer vaker leukemie dan gemiddeld. Dat blijkt uit onderzoek van het wetenschappelijke vakblad European Journal of Cancer Prevention, schrijft de Belgische krant De Morgen. De nucleaire zone beslaat een klein deel van Nederland.

Lees meer »

Noord-Nederland doet proef met spreekuurrechter

In Noord-Nederland test de rechtbank een vorm van snelle, mondelinge, laagdrempelige en goedkopere rechtspraak. Het gaat om de spreekuurrechters, die proberen in een gesprek met burgers of bedrijven tot een oplossing te komen. De proef gaat deze week van start.

Lees meer »

OM eist celstraf voor betrokkenheid bij dood bloemenman

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de vijftigjarige Nancy V. tien maanden de cel in gaat voor betrokkenheid bij de moord op bloemenhandelaar Rolf Langenberg (69) uit Beets. De officier van justitie verdenkt haar er onder meer van dat ze heeft geholpen het lichaam weg te halen om de moord te verhullen.

Lees meer »

Zorgen bij Dekker over zittenblijvende kleuters

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs wil een einde maken aan het extra jaar 'doorkleuteren'. Kleuters mogen alleen in uitzonderlijke gevallen nog blijven zitten. Volgens Dekker zijn speelse 5- en 6-jarigen meer gebaat bij doorstromen naar groep 3.

Lees meer »

Meer langveroordeelden nog op vrije voeten

Het aantal veroordeelden met een openstaande celstraf van minimaal vier maanden dat nog vrij rondloopt, is opnieuw gestegen. Dat meldt EenVandaag op basis van interne stukken van het ministerie van Veiligheid en Justitie waar het tv-programma over beschikt.

Lees meer »