Slachtoffers Madoff krijgen deel geld terug

Gepubliceerd op 5 december 2015 om 14:42

De slachtoffers van het in 2008 opgedoekte investeringsfonds van meesteroplichter Bernie Madoff krijgen weer wat van hun verloren geld terug.

slachtoffers-madoff-krijgen-deel-geld-terug-1.jpgDe organisatie die de ontmanteling van de zaak regelt, komt met de grootste terugbetalingsronde in meer dan drie jaar tijd.

Bij elkaar wordt nu 1,2 miljard dollar uitgekeerd, omgerekend zo'n 1,1 miljard euro. De gemiddelde overmaking aan gedupeerden die geld krijgen, bedraagt een slordige 1,1 miljoen dollar.

In totaal raakten de investeerders volgens berekeningen zo'n 17,5 miljard dollar kwijt aan dit grootste piramidespel uit de geschiedenis. Daarvan is na deze zesde uitkeringsronde een kleine 9,2 miljard terugbetaald.

De Amerikaan Madoff verzamelde miljarden dollars met zijn in 1960 opgerichte investeringsfonds. Hij betaalde beleggers hoge rendementen, maar die kwamen in werkelijkheid uit nieuwe inleg in het fonds. Madoff bekende in 2009 schuld en werd later veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 jaar.

Door: ANP/NU.nl/ Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.