Bewindvoerders TSN willen faillissement voorkomen

Gepubliceerd op 9 december 2015 om 22:59

De bewindvoerders van TSN willen voorkomen dat het bedrijf failliet wordt verklaard. Er wordt dan ook nog niet gepraat met overnamekandidaten.

bewindvoerders-tsn-willen-faillissement-voorkomen-1.jpgDe bewindvoerders zetten in op voortzetting van het bedrijf, zo vertellen ze tegenover de Tubantia.

Een bankroet is bijna noodzakelijk voor een overname, want met de huidige verplichtingen wil niemand de thuiszorgorganisatie overnemen, stellen Jan van der Hel en Jacques Daniëls.

De bewindvoerders onderzoeken wat de gevolgen zijn van het vrijdag gesloten akkoord met staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid). Er is 300 miljoen euro beschikbaar voor de werkgelegenheid in de sector.

Begroting 

Maar er blijft nog veel onduidelijk. Zoals het nu lijkt komen er pas vanaf 2017 concrete plannen voor de werkgelegenheid. Tegelijk heeft TSN voor 2015 een gat van 10 miljoen euro en is de begroting voor volgend jaar ook nog niet rond.

TSN, het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland, kreeg een paar dagen geleden uitstel van betaling. Hierdoor staan zo'n 12.000 banen op de tocht. 

Door: NU.nl/ ©  Reuters

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.